Hoe je een Pinterest bord kunt verbergen (geheim/privé maken)

Deze tutorial laat je stap voor stap zien hoe je een Pinterest bord kunt verbergen (geheim/privé maken) via een PC of via de app (Android en iPhone).

Alleen jij (en de mensen die je uitnodigt) kunnen dan dit bord zien.

Verborgen pins en borden verschijnen niet op de startpagina, in de zoekresultaten of waar dan ook op Pinterest.

Inhoud

Pinterest bord afschermen via:

  • PC (Windows, MacOS, en Linux)
  • App (Android en iPhone)

Pinterest borden

Borden zijn een verzameling van afbeeldingen (ook wel pins genoemd op Pinterest).

Je kunt borden maken voor allerlei onderwerpen om zo je pins georganiseerd te houden.

Als je een bord liever privé wilt houden, dan kun je dit bord eenvoudig afschermen zodat alleen jij (en de mensen die je uitnodigt) dit bord kunnen zien.

Pinterest bord verbergen op een PC

Bij het maken van een nieuw bord kun je de optie “Verborgen” gelijk aanzetten.

Om een bestaand bord geheim te maken, volg de stappen hieronder.

1. Open je webbrowser.

2. Ga naar Pinterest.

3. Log in op je account (als je niet al bent ingelogd).

4. Ga naar je profiel.

5. Klik op Borden.

6. Ga met de muis cursor (wijzer) op het bord staan dat je wilt verbergen.

7. Klik in de rechteronderhoek van het bord op de pen/potlood knop.

pinterest bord bewerken

8. Klik naast Verborgen op de schakelknop.

pinterest bord verbergen

9. Klik onderaan op Bewaren.

Het bord is nu verborgen en alleen jij (en de mensen die je uitnodigt) kunnen dit bord zien.

Pinterest bord verbergen via de app (Android en iPhone)

Bij het maken van een nieuw bord kun je de optie "Verborgen" gelijk aanzetten.

Om een bestaand bord privé te maken, volg de stappen hieronder.

1. Open de Pinterest app.

2. Ga naar je profiel.

3. Tik op het bord (dat je wilt verbergen) om het te openen.

4. Tik bovenaan op de pen/potlood pictogram.

pinterest bord bewerken via app

5. Tik naast Bord verbergen op de schakelknop.

pinterest bord verbergen via app

6. Tik bovenaan op Gereed.

Het bord is nu verborgen en alleen jij (en de mensen die je uitnodigt) kunnen dit bord zien.


Referentie:

Pinterest: Bordprivacy bewerken