Facebook: Iemand beperken (vriend blokkeren maar niet verwijderen)

Deze tutorial laat je stap voor stap zien hoe je iemand kunt beperken op Facebook zodat deze persoon alleen nog maar berichten kan zien die je in het openbaar deelt of berichten waar je deze vriend in tagt.

Maar eerst even het volgende:

Mogelijke redenen waarom je iemand misschien wilt beperken op Facebook

Om iemand te beperken moet je deze persoon toevoegen aan de “Niet toegankelijk” lijst.

Facebook “niet toegankelijk” lijst betekenis

Als je iemand op de “Niet toegankelijk” lijst zet, dan betekent dit dat je nog steeds bevriend bent, maar dat deze persoon alleen nog maar berichten kan zien die je in het openbaar deelt of berichten waar je deze persoon in tagt.

Als je bijvoorbeeld bevriend bent met je baas en hem of haar toevoegt aan de “Niet toegankelijk” lijst, en dan een foto deelt met de instelling “Vrienden”, dan wordt deze foto niet gedeeld met je baas en andere mensen op de lijst.

Maar:

Als je je baas echter tagt in de foto, of de instelling “Openbaar” gebruikt, dan kan je baas de foto wel zien.

Dit is dus een goede optie voor als je berichten op je profiel (tijdlijn) wilt afschermen (verbergen) voor bepaalde vrienden.

En nu:

Iemand beperken op Facebook (manier 1)

1. Open je webbrowser.

2. Ga naar Facebook.

3. Log in op je account (als je niet al bent ingelogd).

4. Ga naar het profiel (tijdlijn) van de vriend die je wilt toevoegen aan je “Niet toegankelijk” lijst.

5. Ga met de muisaanwijzer op de Vrienden knop staan.

facebook vrienden knop op profiel

6. Klik op Toevoegen aan een andere lijst....

facebook vriend toevoegen aan een andere lijst

7. Klik op Niet toegankelijk.

facebook vriend toevoegen aan niet toegankelijk lijst

Deze vriend is nu toegevoegd aan je “Niet toegankelijk” lijst en deze persoon kan nu alleen nog maar berichten zien die je in het openbaar deelt of berichten waar je hem of haar in tagt.

Iemand beperken op Facebook (manier 2)

1. Open je webbrowser.

2. Ga naar Facebook.

3. Log in op je account (als je niet al bent ingelogd).

4. Ga naar je profiel (tijdlijn).

5. Klik net onder je omslagfoto op Vrienden om je vriendenlijst te openen.

facebook vriendenlijst openen

6. Ga naar de vriend die je wilt toevoegen aan je “Niet toegankelijk” lijst.

7. Ga met de muisaanwijzer op de Vrienden knop staan.

facebook vrienden knop

8. Klik op Toevoegen aan een andere lijst....

facebook vriend toevoegen aan een andere lijst

9. Klik op Niet toegankelijk.

facebook vriend toevoegen aan niet toegankelijk lijst

Deze vriend is nu toegevoegd aan je “Niet toegankelijk” lijst en deze persoon kan nu alleen nog maar berichten zien die je in het openbaar deelt of berichten waar je hem of haar in tagt.


Misschien ben je ook geïnteresseerd in:

Facebook vriendenlijst verbergen

Facebook meldingen over nieuwe vrienden verbergen

Facebook profiel eruit ziet voor anderen (onbekenden en vrienden)


Referenties:

Facebook: Hoe kan ik iemand toevoegen aan mijn lijst Niet toegankelijk?

Facebook: Hoe gebruik ik lijsten om mijn vrienden te ordenen?